Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Rust in je drukke hoofd? Domotica helpt je de chaos te temmen, zodat je weer speelruimte overhoudt.

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Wat nou als je hoofd altijd vol zit?! Dat het in je hoofd altijd een kakofonie van gedachten is, die even luid om aandacht schreeuwen? Waarbij die briljante code die je net hebt bedacht, concurreert met het voorstel voor die nieuwe klant. Terwijl je ondertussen ook bezig bent met je volgende netwerkevent en de energie-aansluiting van je nieuwe pand. Oh, en vergeet die ene afspraak niet, en trouwens, de koffie is op. Welkom in de wereld van neurodiversiteit. Gelukkig kan domotica je ondersteunen door alledaagse zaken te automatiseren, zodat jij je daar niet meer druk over hoeft te maken. In deze blog leggen we uit hoe domotica ondersteuning kan bieden bij neurodiversiteit met Comfortica’s geniale domotica hacks voor drukke hoofden!

Hoe helpt domotica bij neurodiversiteit?

Domotica is een ware game-changer als je een neurodivers brein hebt! Het helpt letterlijk rust en ruimte in je hoofd te creëren, doordat het structuur brengt, ondersteunt met dagelijkse activiteiten en je zelfredzaamheid verhoogt. En doordat domotica tegenwoordig super betaalbaar is, is digitale ondersteuning voor drukke hoofden toegankelijker dan ooit. 

Stel je toch eens voor dat je je echt nooit meer hoeft af te vragen of je de deur wel op slot hebt gedaan, alle ramen hebt dichtgedaan en je alarm hebt aangezet. Dat je nooit meer hoeft om te keren om het toch even te checken. Nooit meer twijfelen aan jezelf, nooit meer boos zijn op jezelf dat je iets ogenschijnlijk simpels weer bent vergeten. 

Comfortica’s geniale domotica hacks voor drukke hoofden

Waar kan domotica je allemaal mee ondersteunen? We hebben onze eigen favoriete hacks voor je op een rijtje gezet:

1. Slimme toegangscontrole:

Lekker makkelijk alle ramen en deuren automatisch dicht en op slot op een bepaalde tijd of als jij het pand verlaat. En op je mobiel kun je altijd checken of de boel op slot zit. Zo niet, dan regel je dat met je app. 

2. Een servicecontract:

Weet je zeker dat je domotica, netwerk, alarmsysteem en beveiliging altijd up-to-date zijn en dus optimaal functioneren. Hoef je zelf nooit meer druk te zijn met software-updates, defecte modules, lege batterijen of wat dan ook. Regel jouw servicecontract hier!

3. De ‘Alles-in-1-keer-uit’ knop:

Voordeur op slot, koffiezetapparaat uit, verlichting uit, ramen dicht, alarm aan. In 1 keer geregeld met 1 druk op The Button van FIBARO-Nice. Heel handig als je door je ADHD altijd aanstaat en je dus met tig dingen tegelijk bezig bent in je hoofd, waardoor juist dit soort dagelijkse dingen makkelijk ontsnappen aan je aandacht. Een aanrader voor op het nachtkastje van de drukke hoofden onder ons. Extra voordeel: hoef je ook nooit meer ruzie met je partner te hebben over wie er uitgaat om het licht op de overloop uit te doen. 

4. Een slim verlichtingssysteem: 

In de ochtend helpt het je rustig wakker te worden met langzaam steeds sterker wordend licht, terwijl het ’s avonds de verlichting automatisch dimt om een ontspannen sfeer te creëren. En omdat je de verlichting ook met je smartphone kunt bedienen, hoef je nooit af te vragen of je de verlichting wel uit hebt gedaan. Dit kun je gewoon checken en bedienen via de app.

5. De hyperfocus scene: 

Niks lekkerder dan in je hyperfocus modus werken aan je nieuwe project. Waar neurotypicals twee weken nodig hebben, heb jij het binnen een dag al up and running. Enige nadeel: daarna ben je ook gelijk de rest van de week helemaal leeg. Dat is niet zo gek, want met hyperfocus ‘leen’ je eigenlijk energie van de toekomst. Een hyperfocus scene zorgt ervoor dat je je lekker kan richten op je nieuwe project, maar houdt ook in de gaten of je je wel weer oplaadt. Door je er bijvoorbeeld elke 30 minuten aan te herinneren even te bewegen, een slok water te nemen en niet vergeten te eten. Zo haal je het meeste uit je hyperfocus en voorkom je dat je na afloop helemaal leeg bent getrokken qua energie. 

6. Voice activation: 

Met voice-activated domotica-oplossingen kan je elk idee dat in je hoofd oppopt, gelijk tot uitvoering brengen. Alexa: voeg koffie toe aan m’n boodschappenlijst. Siri: stuur het volgende idee naar mijn team via Asana en plan gelijk een overleg hierover voor volgende week in mijn agenda. Zeg maar dag tegen je never ending to-do list en/of uitstelgedrag!

7. ‘One app that rules them all’:

1 app om werkelijk alles aan te sturen. Van je verwarming tot je audio en van je robotgrasmaaier tot je beveiligingssysteem. Thuis. Of op de zaak. Niks leuker dan een nieuw speeltje zoals een app. Zeker als je neurodivergent bent en je brein acuut wordt geprikkeld door iets nieuws. Maar eh laten we eerlijk zijn, word jij blij van 7 verschillende apps om al je verschillende domotica aan te sturen? Waarbij elke app er weer net iets anders uitziet? Gelukkig hebben we voor de aansturing van al je verschillende systemen een hele simpele oplossing: De Yubii app van FIBARO-Nice, waarmee je eenvoudig al je slimme systemen kunt integreren en aansturen. Lekker makkelijk en overzichtelijk, want zo heb je maar 1 besturingssysteem en dus 1 app nodig voor de totale controle over al je systemen. 

8. Energiebesparende zoneregeling: 

Automatische temperatuurregeling voor elke kamer in je huis of op kantoor kan echt een grote ondersteuning zijn als je neurodivergent bent. Of dat nu is omdat je voortdurend vergeet de verwarming lager of hoger te zetten. Omdat je elk jaar 6 maanden lang de winter- of zomertijd vergeet door te voeren. Of omdat je je als neurodivergent gewoon beter voelt en dus beter functioneert als het lekker koel is of juist behaaglijk warm. Met zoneregeling wordt de temperatuur in elke ruimte automatisch gemeten en geregeld. Dat is niet alleen makkelijk en comfortabel, het kan je ook nog eens flink wat geld besparen. En wie wil dat nou niet?!

Domotica hacks voor drukke hoofden? Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024

Beste tip voor domotica in huis: houd het simpel – deel 2