Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Creëer veiligheid voor iedereen

Domotica in de zorg

Alle voordelen op een rijtje

Domotica zorg voorbeelden

Offerte aanvragen of hulp nodig?

Neem vandaag nog contact met ons op

Voor iedereen een steuntje in de rug

Verhoog de veiligheid in de zorg met domotica

Domotica in de zorg: het draagt enorm bij aan de veiligheid van cliënten in zorginstellingen, maar maakt langer thuiswonen ook mogelijk. Hoe?

  • Door valmatten te koppelen aan het centrale systeem op de zusterspost bijvoorbeeld
  • Valt er iemand uit bed? Dankzij domotica krijgt de zorgverlener of mantelzorger onmiddellijk een seintje en kan er gelijk actie ondernomen worden
  • Het slim koppelen van technologische middelen en systemen ondersteunt én verlicht de zorg voor bewoners, zorgverleners en mantelzorgers

Betere en snellere zorg

Domotica in de zorg

Als je als zorginstelling betere en snellere zorg wilt leveren richting cliënten, maar ook het zorgpersoneel wilt ontlasten en ondersteunen, dan kan domotica in de ouderenzorg hier een enorme bijdrage aan leveren. Niet alleen door het koppelen van de genoemde valmatten aan de centrale, maar doordat personeel ook geen tijd kwijt hoeft te zijn aan het registreren van de MIC-melding (Medisch Incident Cliënt) in het patiëntendossier, omdat dit automatisch wordt geregistreerd. Dit scheelt het personeel veel tijd, waardoor ze meer tijd overhoudt voor de cliënt en dus betere zorg kan leveren.

Ook bij intensieve zorg

Domotica & dementie

Helemaal bij intensievere zorg als dementie, kan domotica bijdragen aan de veiligheid van cliënten, zonder dat ze gelijk 24/7 met camera’s in de gaten hoeven te worden gehouden.

Gaan cliënten ’s nachts hun bed uit als dit niet de bedoeling is, lopen ze weg of komen ze maar niet terug van het toilet, dan wordt dit geregistreerd en gemeldt. Wanneer nodig kan er actie op worden ondernomen, maar ook kan het duidelijk maken of een behandelplan moet worden aangepast.

Verbeter de kwaliteit van het leven

Domotica in de thuiszorg

Domotica versus elektronische zorghulpmiddelen

Nu zijn er natuurlijk elektronische zorghulpmiddelen. Waarom dan toch voor domotica kiezen? Simpel, domotica is vele malen goedkoper en je kunt al de elektronica vaak met elkaar samen laten werken. Heb je dus niet voor elk foefje een aparte afstandsbediening nodig. (Semi-) zelfstandig wonen wordt zo een stuk haalbaarder.

Betere en snellere zorg? Comfortica maakt het mogelijk.

Kariem Makhlouf van Comfortica

Wil je graag een offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op