Inzicht in energieverbruik en besparen op gas met domotica

Energie besparen is belangrijker dan ooit. Een van de voorname redenen om energiezuiniger te leven, is dat een lager energieverbruik helpt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De huidige energiecrisis maakt besparen op gas en elektriciteit echter tot een urgente noodzaak. Wil je op een eenvoudige manier gas en stroom besparen? Dat kan met het smart home systeem van Comfortica dat inzicht in energieverbruik geeft. Dit domotica systeem wordt door onze installateurs gekoppeld aan je slimme meter en geeft je real-time inzicht in het energieverbruik van jouw apparaten.

Besparen op gas en stroom dankzij inzicht in energieverbruik

Met dit inzicht in energieverbruik zie je in één oogopslag wat jouw dagelijkse gewoontes aan energie kosten. Wij zorgen vervolgens voor slimme automatische oplossingen die ervoor zorgen dat je jouw energie zo efficiënt mogelijk gebruikt, zoals een ‘alles-uit-modus’ en een thermostaat die zichzelf lager zet als er een raam of een deur openstaat. Op die manier helpt het smart home systeem om op gas en elektriciteit te besparen. Heb je zonnepanelen? Het Comfortica domotica systeem zorgt er ook voor dat teveel opgewekte energie slim wordt gebruikt. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee!

Wat zijn de voordelen van het smart home systeem?

Het Comfortica domotica systeem kan aan de slimme meter worden gekoppeld. Zo verkrijg je real-time inzicht in energieverbruik. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • Besparen op het energieverbruik van je verwarming en elektronische apparaten
 • Een ‘alles-uit-modus’ voor het moment dat je de woning verlaat
 • Klimaatbeheersing op basis van temperatuur, luchtvochtigheid en aanwezigheid
 • Slim gebruik van (teveel) opgeleverde energie van zonnepanelen
 • Een thermostaat die zichzelf lager zet als er een deur of raam openstaat
 • Een verwarmd huis als je thuiskomt van je werk
 • De airco die alleen aangaat als er iemand thuis is

Hoe werkt het smart home systeem voor inzicht in energieverbruik?

Het smart home systeem dat inzicht in energieverbruik mogelijk maakt, bestaat uit verschillende componenten. De basisunit wordt met behulp van een speciale koppeling aan je slimme meter gekoppeld. Daarnaast omvat het smart home systeem een thermostaat en tussenstekkers. Die maken inzicht in het energieverbruik van de aangesloten apparaten mogelijk. De apparaten kun je automatisch of op afstand uitschakelen indien ze niet worden gebruikt. Ook sluiten we lichtschakelaars op het domotica systeem aan, in combinatie met een bewegingsmelder. Die zorgen ervoor dat verlichting en apparaten automatisch uitgaan als er niemand in de ruimte aanwezig is. Kortom, met het smart home systeem is besparen op gas en elektriciteit een fluitje van een cent!

Stroom besparen met een alles-uit-scène

Het smart home systeem geeft je niet alleen inzicht in energieverbruik, maar heeft ook een slimme alles-uit-modus. Hiermee definiëren we op basis van jouw wensen enkele scènes die het verbruik van gas en elektra omlaag brengen. Hierbij kun je denken aan nachtverlichting die automatisch uitschakelt of een alles-uit-scène waarbij de tv en de verlichting automatisch uitgaan als je naar bed gaat. Ook hoef je je nooit meer zorgen te maken of het strijkijzer nog aanstaat en de computer wel is uitgeschakeld als je niet thuis bent.

Besparen op gas met slimme radiatorknoppen

Besparen op stookkosten? Met de slimme radiatorknoppen van het domoticasysteem maken we elke radiator in huis slim en bepaal je met een tijdschema per kamer de temperatuur. Dankzij de ingebouwde temperatuur-sensor detecteert het apparaat openstaande ramen, waardoor de slimme radiatorknop tijdelijk stopt met verwarmen. Hiermee kun je aanzienlijk besparen op gas en dit scheelt onnodige stookkosten.

Inzicht in energieverbruik en comfort gaan hand in hand

Het smart home systeem bespaart niet alleen, het brengt je ook comfort. Denk aan het verwarmen van het huis voordat je thuiskomt. Airco die automatisch inschakelt boven een bepaalde temperatuur. Maar ook de wasmachine die zich automatisch uitschakelt als die klaar is. Of verlichting die aangaat bij het binnenkomen en uitgaat als er niemand meer in een ruimte is. Kortom: inzicht in energieverbruik, gas en elektriciteit besparen én comfort gaan hand in hand!

Wil je inzicht in energieverbruik met een smart home systeem?

Met een domotica systeem maak je van jouw woning een energiezuinig smart home en kun je voortaan alles automatisch en met gemak bedienen. Je bent van harte welkom in ons demohuis in Enschede waar we jouw wensen in kaart brengen en de vele mogelijkheden op het gebied van inzicht in energieverbruik met een smart home systeem met plezier aan je laten zien!

 • Een ‘Alles uit’ modus voor als je je woning verlaat

 • Een verwarmd huis als je thuiskomt van je werk

 • Inzicht in het energieverbruik van je apparaten

 • Klimaatbeheersing op basis van temperatuur, luchtvochtigheid en aanwezigheid

 • Slim gebruik van (teveel) opgeleverde energie van je zonnepanelen

 • Een thermostaat die zichzelf lager zet als er een deur of raam openstaat

 • De airco die alleen aangaat als er iemand thuis is

Smart home mobiele besturing apps
WhatsApp chat
Call Now Button