Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Home automation zo sterk als de zwakste schakel

Een telefoonrekening van 7000 Euro. Omdat iemand gehackt was ‘via’ zijn zonnepanelen. Het was geen broodje aap verhaal in het AD eind juni. Handig al die geschakelde apparaten en die cloud waar van alles op gezet kan worden, maar daarmee neemt het risico op een veiligheidslek flink toe. Terwijl dat te voorkomen is. Kwestie van kennis en goede apparaten.

Goedkoop is duurkoop

Domotica systemen hebben allemaal een beveiligingsrisico omdat ze een verbinding naar buiten hebben. En een foutje zit vaak in een klein hoekje. U heeft bijvoorbeeld een goed home automation systeem, draait altijd gelijk de software updates en stelt regelmatig nieuwe wachtwoorden in. Prima. Totdat u dat ene goedkope IP-cameraatje van de Action installeerde en daarmee onbewust een lek creëert.

Goedkope producten uit bv China kunnen op zich van prima kwaliteit zijn, maar hebben – in tegenstelling tot duurdere producten – geen software updates waarmee lekken worden gerepareerd. Bij home automation is goedkoop vaak duurkoop.

Lokaal of in de cloud

Ook belangrijk: kijk goed welke data je waar neerzet. Niet alles hoeft in de cloud. Zet data lokaal waar dat kan, dat voorkomt het opengaan van allerlei ‘poortjes’. Heeft u daarnaast vaak bezoek thuis of op de zaak die ‘even’ wifi wil? Dan is het aan te raden een apart netwerk voor gasten aan te maken.

Onderhoud

Zeker weten dat u geen achterdeurtjes opent? Zorg voor goede apparatuur en laat home automation installeren door een expert. Met een onderhoudscontract weet u zeker dat ook na het uitbreiden van uw systeem met nieuwe apparaten, uw systeem nu en in de toekomst optimaal beveiligd blijft.

Zelf uw systeem gebouwd, maar zeker weten dat u aan alles gedacht heeft qua beveiliging? Geef u dan op voor een workshop van de domotica expert!

Uw home automation is zo sterk als uw zwakste schakel. Voorkom ongewenste open achterdeurtjes, schakel een expert in.