Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Kinderen? Domotica biedt slimme ondersteuningsmogelijkheden!

Wat zou het toch handig zijn als je je kids zou kunnen programmeren altijd het licht achter zich uit te doen. Of dat ze na een uurtje gamen automatisch stoppen. Maar ja, dat is natuurlijk niet mogelijk – of wenselijk. Gelukkig kan domotica je hier wel mee helpen! Niet alleen met kids die altijd vergeten de deur op slot te doen als ze weggaan of het licht altijd overal laten branden, maar ook voor die kleine nachtbrakertjes die er ’s nachts nog wel eens uit moeten om te plassen, maar het dan zo donker en dus eng vinden. Domotica biedt ondersteuning bij veiligheid, energiebesparing én game control.

Veiligheid voor de kleintjes

Bij jonge wereldontdekkers schuilt gevaar in een klein hoekje. Dan is het een geruststellende gedachte dat je bijvoorbeeld je wandcontactdozen ‘uit’ kunt zetten en het dus geen gevaar oplevert als je kruipende ontdekker iets in een stopcontact steekt. Domotica is ook een handige en veilige oplossing bij aanstormende koks die op zondagochtend bedenken dat ze jou graag willen verrassen met zelfgemaakte muffins: je kunt een scene instellen voor de keuken waarbij apparaten alleen kunnen worden geactiveerd als jij er bent.

Heb je een kleintje die de nacht erg donker vindt, maar nog wel eens een bezoekje aan de badkamer moet brengen? Hoe heerlijk is het dat er een lightrail van zijn of haar slaapkamer naar de badkamer loopt, die automatisch aangaat als er beweging wordt gedetecteerd? Onze veiligheid oplossingen nemen zorgen weg en bieden comfort.

Nooit meer onnodig licht aan

Ook als je kids ouder zijn kun je domotica heel handig inzetten. Hoe vaak moet jij bijvoorbeeld je kinderen niet herinneren het licht in hun slaapkamer of badkamer uit te doen? Wel zo makkelijk als je verlichting dan aan aanwezigheid kunt koppelen. Of dat automatisch ramen en deuren dicht en op slot gaan als de laatste in het gezin de deur achter zich dicht heeft getrokken.

Heeft je kind inmiddels een eigen huissleutel, maar heb je al twee keer een nieuwe kunnen laten bijmaken omdat je kind ‘m heeft verloren? Geen fijn idee! Gelukkig kan domotica ook hier een uitkomst bieden. In plaats van een sleutel kun je bijvoorbeeld regelen dat je kind de deur kan openen met zijn of haar vingerafdruk of telefoon. Heeft je kind een digitale sleutel en raakt ie die kwijt? Dan kun je deze gelijk uitzetten, waardoor de toegangsdruppel onbruikbaar wordt.

Game control

Tieners zijn natuurlijk al een stuk zelfstandiger, maar af en toe een beetje ouderlijk toezicht kan nog wel handig zijn. Vooral bij onze gamers. Met domotica kun je makkelijk een tijdslot inbouwen of bijvoorbeeld de stroom onderbreken van het stopcontact waar de Xbox aan gekoppeld zit. Zo weet je zeker dat je kind niet verleid wordt te gaan gamen, terwijl die eigenlijk moet leren voor z’n proefwerkweek.
En dankzij zoneregeling kun je mooi voorkomen dat je puberende koukleum de verwarming op standje kernsplitsing zet in de huiskamer of op haar zolderkamer, om vervolgens de hort op te gaan, maar te vergeten de verwarming weer terug te draaien.

Kortom, domotica is echt een uitkomst als je kids hebt: ter veiligheid, om te voorkomen dat je energierekening de pan uit rijst en om het gamen leuk te houden.

Slimme domoticaoplossingen voor kids? Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Voorkom burnout met rustgevende domoticatips voor ondernemers

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen