Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Lekker videootjes streamen en ondertussen thuiswerken?

Het meest uitgebreide en dure pakket van KPN of Ziggo, maar goed bereik ho maar. Dat ligt niet aan uw netwerkprovider, maar aan de hoeveelheid apparaten die van het netwerk gebruik maken én de isolatie en grootte van uw woning. De oplossing? Een goede netwerkinstallatie door uw gehele huis.

Garantie tot in de meterkast

Zeg eens eerlijk, hoe vaak klagen uw kids over het slechte internet? Hoe vaak loopt uw online vergadering ‘vast’ of stopt uw Netflix-serie met streamen omdat er naast u iemand een YouTube filmpje zit te kijken? En dat terwijl u nog wel meest uitgebreide pakket van uw internetprovider afgenomen – juist om dit te voorkomen.

Het probleem is dat het slechte bereik niet aan uw internetprovider ligt. Zij regelen slechts de netwerkverbinding van buiten uw huis naar de router in uw meterkast. En daar houdt de garantie van uw provider op een goede netwerkverbinding op.

Meer apparaten = langzamere verbinding

De slechte netwerkverbinding ligt ten eerste aan de hoeveelheid apparaten die gebruik maken van het netwerk. Waar vroeger per huishouden hooguit een of twee smartphones, een tablet en een laptop ‘online’ waren, hebben nu vaak alle gezinsleden een eigen telefoon, tablet en laptop. En dan komen er ook nog eens allemaal ‘slimme’ apparaten bij die tegenwoordig ook van het netwerk gebruik maken, zoals een deurbel, de printer en de verlichting die u zo handig met uw telefoon kunt bedienen.

Zie uw netwerkverbinding als een dikke tuinslang. Die geeft prima water, totdat iedereen gaatjes in de slang begint te prikken om ongelimiteerd toegang tot het water te krijgen. Dan blijft er van die krachtige straal water maar weinig over. Hetzelfde geldt gebeurt met uw netwerkverbinding. Hoe meer gebruikers, hoe langzamer de verbinding.

Goed geïsoleerd huis betekent slecht bereik

Maar ook de isolatie en grootte van uw huis is van invloed op het netwerksignaal. Huizen worden namelijk steeds beter geïsoleerd, wat goed is voor het milieu. Dit zorgt echter wel voor een probleem bij het doorgeven van een draadloos signaal. Uw netwerksignaal vanaf uw router is als een zeer korte tuinslang. Handig voor dichtbij, maar hoe verder vanaf de bron hoe ‘droger’ u komt te staan.

Netwerk installeren

Moet u dan maar verhuizen naar een oud, klein en tochtig huis? Uw tieners aanmelden voor een online detox zodat u ze offline krijgt? Stoppen met thuiswerken? Al die leuke domotica gadgets de deur uit doen? Gelukkig niet zeg! De oplossing is namelijk simpel: een goede netwerkinstallatie door uw gehele huis.

Hierbij worden er nieuwe draadloze toegangspunten door uw huis geïnstalleerd. Bijvoorbeeld in uw aanbouw en op zolder. Via deze punten, bevestigd op de muur of het plafond en middels een kabel verbonden aan een router, krijgt u een volledig dekkend draadloos netwerk in uw huis.
Moeten daarvoor muren of plafonds opengebroken worden? Nee hoor, dit gaat via bestaande buizen (zoals bijvoorbeeld die voor uw telefoonkabel). Bij nieuwbouw zijn hiervoor vaak zelfs lege buizen aangelegd.

Voortaan zonder problemen thuis online vergaderen terwijl uw pubers tegelijkertijd rustig op hun zolderkamer hun favoriete YouTube filmpjes streamen en uw partner onderwijl lekker aan het netflixen is? Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024