Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Nog meer mogelijkheden met FIBARO’s nieuwe Home Center 3

YES! De langverwachte nieuwe Home Center 3 van FIBARO is uit! De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar ren nog niet gelijk naar de winkel! Comfortica is hem nu uitgebreid voor je aan het testen om te voorkomen dat je straks met allerlei onverwachte kinderziektes zit. Daarnaast komt er in de tweede helft van dit jaar nog een zeer interessante software-update uit die de moeite van het wachten waard is.

De nieuwe FIBARO Home Center 3 ziet er van binnen en buiten heel anders uit dan z’n voorganger. Zowel de hardware als software zijn compleet nieuw. Was de oude Fibaro van aluminium en grijs van kleur, de nieuwe Home Center 3 (oftewel controller) is een stuk kleiner, lichter en heeft een zwart plastic omhulsel. Staat mooi naast je Xbox.

Software nieuw

Ook de software is volwassen geworden: de controller heeft nu zijn eigen SSL-certificaat en is dus veel veiliger geworden, maar is daarnaast ook veel sneller en makkelijker te programmeren. Er zijn met de nieuwe FIBARO Home Center 3 veel mogelijkheden en protocollen bijgekomen, helemaal als in de tweede helft van 2020 de software-update komt die ondersteuning van Zigbee en 433mhz apparaten mogelijk maakt!

Toch maar even wachten

En dat is ook gelijk een van de redenen waarom je beter nog even een paar maanden kunt wachten met de aanschaf van je FIBARO Home Center 3. Want voor nu kan de nieuwe controller dus nog niet producten als de Philips Hue lampen of Ikea rolgordijnen aansturen. En voor de 433mhz lijkt het er zelfs op dat het voorlopig alleen de producten van het merk Nice ondersteunt.

Daarnaast komen er bij het eerste gebruik van nieuwe systemen vaak kinderziektes naar boven. Het is beter even te wachten tot je specialist deze ontdekt en verholpen heeft, zodat je straks een stabiel domoticasysteem hebt. Heb je al een Home Center van Fibaro en wil je die graag upgraden naar de FIBARO Home Center 3? Dan is het goed om te weten dat de huidige z-wave apparaten en de programmering nu nog niet 1 op 1 overgezet kunnen worden, maar hopelijk over een paar maanden wel.

Voor nu

Voorlopige conclusie: de nieuwe FIBARO Home Center 3 is echt de moeite van de aanschaf waard. Er komen veel meer mogelijkheden en protocollen bij, het is veel veiliger, sneller en makkelijker te installeren. Maar het loont de moeite nog een paar maanden te wachten totdat je zeker weet dat eventuele kinderziektes ontdekt zijn en verholpen én de nieuwe software-update uit is die Zigbee ondersteunt.

Zeker weten dat je nieuwe domoticasysteem veilig wordt geïnstalleerd en alle protocollen naar behoren zijn geïnstalleerd? Laat je systeem dan vervangen of installeren door Comfortica!

Een veilige en zinvolle FIBARO-upgrade? Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024