Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Nooit meer omkijken naar je tuin dankzij domotica

Een prachtige tuin is genieten. Alleen dat onderhoud… Gelukkig heb je een tuinman voor het grootse werk. Maar dat bijhouden, zucht… Wil je optimaal genieten van je tuin, zonder daar uren mee bezig te zijn? Dat kan! Grasmaaien, beregening van planten en gazon, met domotica kan je veel meer in je tuin automatiseren dan alleen de verlichting! Geniet van je vrije tijd, dankzij een slimme tuin.

Beregen alleen als het nodig is

Een tuin is als een sieraad voor je huis. Prachtig. Maar als je het zelf moet bijhouden, kost het wel veel tijd. Wil je die liever anders besteden? Dan is home automation dé oplossing. Stel je voor:

  • Je gazon dat automatisch wordt gemaaid door je grasmaairobot.
  • Je planten en gras die automatisch beregend worden. Op gezette tijden of alleen als het vochtniveau onder een bepaalde waarde komt (geen overbodig water gebruik dus).
  • Met een app op je telefoon de temperatuur van je vijver kunnen checken en regelen.

Het gemak dient de mens, en zijn dier 🙂

De oplossing voor een bosrijke omgeving

Heb je je honden in een kennel in de tuin? En ben je vaak weg? Waarom niet een camera bij je honden installeren, zodat je via de app op je telefoon kunt kijken hoe het met ze gaat? Je zou ze zelfs op afstand automatisch een snoepje kunnen geven.
Woon je in/grenzend aan het bos? Dan is domotica de oplossing voor een goede, veilige verlichting én het welzijn van het wildleven rondom je huis. Want zowel het wild als je gemeente zitten waarschijnlijk niet te wachten op een felverlichte tuin. Terwijl het wel fijn is als de verlichting in je tuin aanschiet zodra je bewegingssensor beweging detecteert. In dat geval kan groene veiligheidsverlichting gekoppeld aan je satel alarmsysteem dé oplossing bieden.

Dat is ook fijn voor je planten, die niet 24/7 zitten te wachten op felle verlichting. Vind je verlichting van je tuin sowieso niet altijd of overal nodig? Koppel het aan tijd, ondergaande zon of beweging. Zo kan je de verlichting richting je schuur bijvoorbeeld alleen aan laten gaan als je naar je schuur toeloopt.

Stralers zowel mooi als functioneel

Wil je niet alleen je tuin mooi verlicht hebben, maar ook je huis? Laat dan stralers installeren om je huis. Deze kan je afhankelijk van de tijd laten dimmen zodat ze ’s nachts niet te fel schijnen, maar je kan je stralers ook functioneel inzetten door ze aan je alarmsysteem te koppelen. Waardoor ze bijvoorbeeld kunnen gaan knipperen als je bewegingssensor wordt geactiveerd.

Schaduwrijk

De verlichting geregeld, maar zoek je eigenlijk ook nog een oplossing tegen de zon op warme zomerse dagen? Laat de zonneluifel(s) van je serre automatisch dichtgaan als de temperatuur boven een bepaalde waarde komt. Of laat de luifel boven je terras uit- of inschuiven afhankelijk van licht en tijd.

Geniet optimaal van je huis, tuin en vrije tijd. Automatisch. Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024