Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

One stop shop nieuwbouw

Comfortica’s one stop shop nieuwbouw voorkomt niet alleen frustratie én uitstel van je nieuwbouwproject, maar creëert ook ruimte in je bouwbudget. Met onze one stop shop nieuwbouw heb je één tussenpersoon voor al je audio-, beveiliging-, licht- en videowensen. Eén tussenpersoon die schakelt tussen je aannemer, je architect en jou. En ook als je op zoek bent naar een goed, betaalbaarder alternatief voor je KNX-systeem, biedt Comfortica dé oplossing met haar betrouwbare draadloze domoticaoplossingen.

One stop show nieuwbouw

Voor elk systeem een aparte specialist bij je nieuwbouwproject. Dat is nergens meer voor nodig tegenwoordig. Voor je netwerk, audio, video, beveiliging en domotica kun je gewoon terecht bij Comfortica. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie, want als je voor elk systeem een andere expert inschakelt moet je aannemer of bouwbegeleider niet alleen met veel verschillende partijen schakelen, vaak blijken systemen ook helemaal niet zo makkelijk met elkaar te kunnen praten.

Heb je dus prachtige automatische luiken, blijk je deze én niet te kunnen integreren met je beveiligingssysteem, ook moet je ze met een aparte app bedienen. Of je hebt bij oplevering een uitgebreid beveiligingssysteem, dat niet te integreren blijkt in je domoticasysteem. Zonde.
Gelukkig kun je jezelf en je bouwbegeleider of aannemer een hoop frustratie en tijd besparen doordat wij bij Comfortica alle expertise onder 1 dak hebben.

Alternatief voor KNX-systeem

Daarnaast biedt Comfortica dé oplossing voor mensen die naar ruimte zoeken in hun bouwbudget. Comfortica’s draadloze domoticaoplossingen zijn namelijk een evenwaardig alternatief voor het KNX-systeem, maar kosten slechts een fractie hiervan. Ook zijn we warrig van onnodige domotica-toepassingen.

Domoticatips

Enkele domoticatips uit de praktijk die leuk klinken, maar in het dagelijks leven toch niet zo handig blijken of amper te worden gebruikt:

  1. Geen lichtschakelaars is esthetisch gezien misschien mooi en met een slim huis niet eens nodig, maar na een tijdje schakelvrij wonen, blijken schakelaars bijna altijd op verzoek van bewoners alsnog geïnstalleerd te worden. Reden: wij mensen blijken toch graag zelf licht te kunnen bedienen danwel op het moment dat we het willen onmiddellijk in- danwel uit te kunnen uitschakelen. Achteraf alsnog schakelaars installeren brengt echter een flinke kostenpost met zich mee. Ons advies: niet doen dus. Of zorg in ieder geval dat de bedrading hiervoor wel alvast is getrokken.
  2. Tal van verschillende dimniveaus worden zelden gebruikt. In de praktijk blijken we vaak maar twee dimstanden te gebruiken: eentje voor in de ochtend en eentje voor ’s avonds. En overal graag hetzelfde. Niet voor elke lamp en elke mogelijke situatie een aparte dimscene dus.
  3. Bij het installeren van inbraakbeveiliging wordt er nog wel eens bezuinigd op de locatie van sensoren. Er worden dan alleen een alarmsysteem beneden geplaatst in plaats van sensoren op alle ramen en deuren. Gedachte hierachter is dat je een alarm alleen ’s nachts aanzet en toch nooit naar beneden gaat ’s nachts. In de praktijk blijken we er ’s nachts toch vaker uit te gaan dan we denken. En wordt er een keertje in de buurt ingebroken, dan vinden de meeste mensen het toch wel een fijn idee dat elke mogelijke ingang bewaakt wordt, ook als je gewoon thuis bent en ’s avonds laat tv zit te kijken.

Nieuwbouw installatie

Wanneer kun je nu het best een expert inschakelen voor je nieuwbouw installatie en wat kun je dan verwachten?

  1. Het handigst is natuurlijk zodra je aan de tekentafel gaat zitten of wanneer je weet wanneer je woning casco wordt opgeleverd. Wij zorgen ervoor dat je wensen al in de bouwtekeningen worden opgenomen en sturen je aannemer en elektricien aan zodat straks overal de benodigde techniek is geïnstalleerd. Krijg je binnenkort de sleutels van je cascowoning, heb je tal van domotica-ideeën gezien, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je slimme en nuttige domoticakeuzes te maken die passen bij je budget, wensen en je levensstijl.
  2. Als je al separate partijen hebt, kunnen wij de geboden oplossingen van de systemen toetsen en kijken of ze op elkaar aansluiten. We cancelen wat niet geschikt blijkt en passen aan waar nodig. Wij zorgen ervoor dat de partijen leveren wat nodig is en zorgen zelf voor de installatie waarbij alle componenten geïntegreerd zijn.

In beide gevallen brengen we aan de hand van je wensen en bouwbudget een offerte uit. Is deze akkoord dan zorgen wij voor de rest. Inclusief het contact tussen en de aansturing van alle betrokken partijen.

Vlekkeloos de aansturing van je nieuwbouw installatie regelen? Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024