Comfortica staat voor innovatieve oplossingen en expertise

Experts in makkelijk leven, werken én zorgen

Comfortica is gespecialiseerd in Z-Wave domotica. Het bedrijf is opgericht door Kariem Makhlouf, dé Nederlandse FIBARO expert. Door zijn jarenlange ervaring in draadloze domotica solutions is hij een veelgevraagd expert.

Domotica expert word je natuurlijk niet zomaar. De interesse in elektronica en automatiseren zat er bij Kariem Makhlouf al vroeg in. Het begon met het ‘slopen’ van zijn vaders computer, die hem vervolgens leerde hoe je die weer kon maken. Hij werd vervolgens al snel de buurt- en familie helpdesk.

Tijdens zijn studie bedrijfskundige informatie raakte Kariem gebiologeerd door de mogelijkheden van de zich razendsnel ontwikkelende wereld van domotica. Daar er echter nog amper bedrijven waren die zich bezighielden met draadloze domoticaoplossingen, richtte Kariem in 2014 Comfortica op.

Domotica is persoonlijk

Veel van de slimme domoticaoplossingen die Kariem met zijn team aanbiedt, zijn oplossingen voor problemen die ze zelf tegenkwamen in het dagelijks leven. Toen Kariem ging samenwonen bijvoorbeeld, kwam hij erachter dat het – om discussies te voorkomen – erg handig zou zijn om een ‘alles in 1 keer uit’ knop te hebben voor het lager zetten van de thermostaat en het afsluiten van de deuren. En toen zijn zoon begon met kruipen, zag hij dat het wel zo veilig zou zijn als je stopcontacten ‘uit’ kon zetten.

Veel raakvlakken

Het uitgebreide pakket aan domotica oplossingen dat Comfortica inmiddels biedt, heeft te maken met het simpele feit dat veel van de domotica diensten raakvlakken danwel overlap hebben met elkaar. Zo heb je voor een draadloos domoticasysteem een goed netwerk nodig en kunnen beveiligingssystemen niet alleen goed in domoticasystemen geïntegreerd worden, maar vullen deze twee systemen elkaar ook goed aan. Comfortica is daarom enkele jaren geleden ook beveiligingssystemen en netwerken gaan aanleggen.

Van particulier naar zakelijk en zorg

Daar klanten zagen wat domotica ze thuis kon bieden, kwam steeds vaker de vraag of Comfortica deze oplossingen ook op de zakelijke markt kon toepassen. Daar de techniek hetzelfde is, was dit uiteraard geen probleem. Juist de afwisseling in het toepassingsniveau tussen particulier en zakelijk vindt Comfortica leuk. Dat ze nu ook de zorg steeds meer kunnen ondersteunen met zakelijke domoticaoplossingen is extra dankbaar werk.

Met inmiddels een heel team aan experts in dienst, is het de missie van Comfortica om
de beste domoticaoplossing te vinden. Of dat nu voor thuis is, voor de zaak of in de zorg. Comfortabel, veilig en duurzaam wonen en werken? Comfortica maakt het mogelijk.

Call Now Button
WhatsApp chat