Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024

Domotica in de schijnwerpers: Terugblik op Comfortica’s spraakmakende projecten en vooruitzichten voor 2024

Twee keer knipperen en het jaar is voorbij. En wat een jaar! We hebben op werkelijk elke denkbare plek het leven makkelijker, comfortabeler en duurzamer gemaakt. In het binnen- en zelfs het buitenland! Van een luxe villa in Cannes tot een oude kerk in Kampen, en van een onderneming die hippe elektrische deelfietsen maakt in Harderwijk tot een fonkelnieuw bedrijfsverzamelgebouw in Hoorn. Het magische toverwoord en de meest gewaardeerde oplossing die we boden? Ons one-stop-shop-principe waarmee onze klanten één aanspreekpunt hebben voor al hun digitale zaken. Lekker simpel. Zoals domotica ook moet zijn.

Bijzondere domotica

Het meest bijzondere dit jaar waren onze projecten in Cannes en Bussum. Cannes vanwege locatie en Bussum vanwege de zeer andere inrichtingsstijl van de inwoners en hun unieke kijk op zaken. Slimme huizen hebben namelijk vaak hele strakke interieurs. De inrichting in Bussum is alles behalve dat. Normaal vragen klanten wat iets kost, bij deze klanten was de hoofdvraag: hoe ziet het eruit? Gevolgd door: heb je dat ook in een andere kleur?

We hebben alles mogen doen dit jaar voor onze klanten: domotica, netwerken, audio/video en toegangscontrole. Onze one-stop-shop oplossing is dan ook een groeiende trend die zich ook in 2024 zal voortzetten. Logisch, want a) de meeste mensen vinden het wel zo makkelijk dat ze maar 1 aanspreekpunt hebben voor al hun digitale zaken en b) het voorkomt een hoop frustratie omdat je zeker weet dat de oplossingen die bedacht worden ook daadwerkelijk werken daar alle systemen en producten met elkaar te integreren zijn.

Ook vanuit de professionele bouwwereld kregen we steeds vaker de vraag of wij begeleiding kunnen bieden bij slimme projecten. Daarom besloten we afgelopen najaar in samenwerking met JKD Benelux, de importeur van FIBARO-Nice, een nieuwe dienst op te zetten, genaamd ‘Extended Services’. Deze dienst is speciaal bedoeld om professionals als aannemers en installateurs te ondersteunen bij ingewikkelde voorbereidingen, onbekende configuraties, specifieke kennis of uitgebreide nazorg.

Beheer verwarming verschuift

Door de toegenomen energiekosten zien we ook dat het beheer en aansturing verschuift van bewoner naar verhuurder. Meer bedrijfsverzamelgebouwen en vastgoedbeheerders willen de verwarming vanwege de toegenomen kosten beter in beheer houden. Hiervoor installeerde en automatiseerde Comfortica slimme verwarmingssystemen waardoor beheerders niet alleen inzicht krijgen in verbruik, maar dit ook op afstand kunnen aansturen.

Uniek EU-project

Op de achtergrond draait ondertussen nog steeds het EU-project waar Comfortica bijdraagt aan de ontwikkeling van de laatste SoA tools en methodes. Het uiteindelijke doel: een framework bouwen gericht op optimale energie-efficiëntie en comfort op basis van verzamelde data. En juist dit laatste maakt het voor ons zo interessant. Normaal gesproken is de aansturing namelijk leidend, maar bij dit project is het verzamelen van data leidend, waarna deze data leidend zijn in wat er aangestuurd moet worden en hoe. In het eerste kwartaal van 2024 worden de eerste vervolgstappen gezet aan de hand van de verzamelde data.

In het oog houden voor 2024

Er zijn afgelopen jaar geen opvallende nieuwe gadgets op de markt gekomen. Maar de wereld van domotica staat niet stil! 2024 zal interessant worden, vooral op het gebied van AI-technologie in camera’s. We verwachten dat deze nog geavanceerdere beveiligingsmogelijkheden zullen bieden, vooral op het gebied van gezicht- en kentekenherkenning.

Onze gouden tip voor komend jaar blijft onveranderd: houd het simpel. Domotica moet je leven makkelijker maken, niet moeilijker. Zodra je een boekwerk nodig hebt om je schakelopties te onthouden en bedienen, is je domotica z’n doel voorbij geschoten. Dit voorkomen? Gebruik dan Comfortica’s magische toverwoord: de one-stop-shop. Zo weet je zeker dat je in 2024 al je digitale zaken in één keer geregeld hebt, zonder gedoe.

Geniet van 2024. Houd het simpel met domotica. Dankzij Comfortica.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Beste tip voor domotica in huis: houd het simpel – deel 2