Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Thuiswerken en -onderwijs tegelijk? Geen probleem met een betrouwbaar netwerk!

Thuiswerken is 1 ding. Maar thuiswerken terwijl je kinderen ondertussen online onderwijs krijgen… Je ziet je medewerkers alleen nog maar gepixeld en vertraagt tijdens je Skype-vergadering, terwijl ondertussen de instructiefilmpjes van je kids vastlopen. Gelukkig is er een antwoord op deze frustratie: laat Comfortica een netwerk installeren!

Thuiswerken in deze bijzondere tijd zorgt voor de nodige uitdagingen: naast het nieuwe ritme, is de concentratie vaak ook nog ver te zoeken. Helemaal als je internet traag is, omdat iedereen tegelijkertijd online is. Gevolg: iedereen gefrustreerd en einde concentratie.

Uitgebreid internetpakket niet de oplossing

Maar je hebt het meest uitgebreide internetpakket van KPN of Ziggo? Dat zegt helaas niets over een goed netwerk in uw huis. Een internetprovider regelt namelijk enkel de netwerkverbinding van buiten uw huis naar de router in bijvoorbeeld uw meterkast. Daar houdt de goede netwerkverbinding vervolgens vaak op.

Aantal apparaten online

Dit ligt ten eerste aan de hoeveelheid apparaten die gebruik maken van het netwerk. Smartphones, tablets, pc’s, robotstofzuiger, Xbox, slimme deurbel; hoeveel apparaten heeft u in huis die gebruik maken van uw netwerk? Dat zijn er vaak meer dan uw denkt. Gaat vervolgens iedereen tegelijk online om te vergaderingen, met juf of meester te overleggen of instructiefilmpjes te kijken, tsja dan is uw netwerk als de ring A10 bij Amsterdam tijdens de spits. Te vol.

Goed geïsoleerd = slechte verbinding

Woont u in een goed geïsoleerd en/of nieuwbouwhuis? Dan heeft u gelijk de tweede oorzaak van uw trage internetverbinding te pakken. Hoe beter geïsoleerd, hoe lastiger het namelijk wordt voor een draadloos signaal om doorgegeven te worden. Superverbinding beneden aan de keukentafel (want vlakbij de router in de buurt), maar voor uw thuislerende tiener op zolder een ramp.

Eigen netwerk is de oplossing

De oplossing voor al deze thuiswerk en -onderwijsfrustratie: de installatie van een betrouwbaar netwerk. Hierbij worden er nieuwe draadloze toegangspunten door uw huis geïnstalleerd. Bijvoorbeeld in uw aanbouw en op zolder. Via deze punten, bevestigd op de muur of het plafond en middels een kabel verbonden aan een router, krijgt u een volledig dekkend draadloos netwerk in uw huis.

Dat werkt niet hetzelfde als bijvoorbeeld de nieuwe SuperWifi punten van KPN: deze versterken immers alleen het Wifi-signaal. Maar als het signaal al niet goed kan worden doorgegeven, dan valt er dus ook niets te versterken. En de benodigde extra bandbreedte die u nodig heeft omdat iedereen tegelijk online is, wordt daar ook niet mee opgelost.

Verbouwen niet nodig

Maar u zit nu helemaal niet te wachten op een ingrijpende verbouwing? Nou, dat is ook niet nodig! De aanleg van nieuwe bekabeling naar uw toegangspunten gaat via bestaande buizen (zoals bijvoorbeeld die voor uw telefoonkabel). Bij nieuwbouw zijn hiervoor vaak zelfs lege buizen aangelegd.

Hard werken, leren en ontspannen

Met een eigen netwerk kan u straks gerust thuis online vergaderen, terwijl uw kids met hun leerkracht praten. En als iedereen klaar is met z’n werk, kan iedereen door het hele huis, op z’n eigen apparaat, ontspannen netflixen.

Goed thuiswerken -en onderwijs? Comfortica maakt het mogelijk. Benieuwd wat we allemaal precies voor je kunnen doen? Bekijk eens onze mogelijkheden voor netwerkinstallatie.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Voorkom burnout met rustgevende domoticatips voor ondernemers

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen