Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Tijd en geld besparen binnen je bedrijf?

Het doorvoeren van domotica in het primaire bedrijfsproces scheelt een bedrijf tijd, mankracht en energie. Of je nou een bedrijfshal hebt, een kantoorpand of een restaurant, domotica ondersteunt niet alleen je beveiliging, maar je algehele bedrijfsvoering. Lean en green de toekomst in? Domotica is je antwoord.

Een gerust gevoel begint met het installeren van een goed camerasysteem. Beeld rondom je huis wordt 24 uur per dag opgenomen. Je kan niet alleen beelden achteraf terugkijken, maar ook altijd even ‘live’ een kijkje nemen als je van je cocktail ligt te genieten.

Besparing bedrijfshal en vergaderruimtes

Een bewegingsmelder gekoppeld aan licht kan ervoor zorgen dat automatisch het licht uitgaat in je bedrijfshal als er al 10 minuten niemand is. En wat dacht je van de energiebesparing die het je oplevert als je het boekingssysteem van je vergaderruimtes koppelt aan het licht en de verwarming in de ruimte. Zodat de ruimte alleen verwarmd wordt als dat echt nodig is. En het licht in de vergaderruimte ook niet uren nutteloos staat te branden.

Domotica in de horeca bespaart mankracht

In de horeca levert de invoering van domotica in je primaire bedrijfsproces niet alleen energiebesparing op, het scheelt ook mankracht. Waar veel temperatuurcontroles nu nog handmatig worden gemonitord, kan dit met domotica volledig worden geautomatiseerd. Bij overschrijding van een norm krijg je dan nog wel een melding, maar de tegenmaatregelen worden automatisch doorgevoerd. Hierdoor kan je personeel zich op andere taken richten en weet jij altijd zeker dat bijvoorbeeld de voedselveiligheid gegarandeerd is

Klaar voor de juiste gebruiker

Ook kan je met domotica het licht, geluid en de verwarming afstellen op de verschillende gebruikers binnen je bedrijfspand: ’s ochtends kan bijvoorbeeld als de schoonmaakploeg binnenkomt, de verlichting voluit worden gezet zodat ze alles goed kunnen zien, terwijl hun favoriete radiozender aangaat met het geluid een tikkie harder. Terwijl je domotica ervoor kan zorgen dat ’s middags als de kok begint alleen de keuken verlicht en verwarmd is, terwijl zijn favoriete playlist automatisch begint te spelen als hij binnenkomt.

En gaat het restaurant bijna open? Met je domotica systeem wordt het restaurantgedeelte van tevoren al verwarmd, gaat automatisch de achtergrondmuziek aan, wordt de verlichting gedimd en gaat de deur open. Dit soort scenes opnemen in je bedrijfsvoering maakt het je niet alleen makkelijker, het levert je ook tijdwinst op.

Optimaal beveiligingssysteem

Wil je een optimaal werkend beveiligingssysteem? Ook dan is de koppeling met domotica de oplossing. Gaat je alarm bijvoorbeeld af bij een inbraak en is dit gekoppeld aan je verlichting, dan zorg je niet alleen voor een schrikeffect bij de inbreker, maar is hij dankzij de verlichting ook gelijk goed in beeld voor de camera’s. Ondertussen heb jij een melding gekregen en kan je op je telefoon kijken wat er aan de hand is, terwijl het beveiligingsbedrijf of de politie al op pad is.

En ga je dan eindelijk op vakantie als ondernemer, dan kan het een fijn gevoel geven als je, waar ter wereld je ook bent, je altijd even kunt ‘kijken’ of alles goed gaat.

Wil je met je bedrijf tijd, mankracht, energie en dus geld besparen? En ondertussen zorgen voor een optimale beveiliging van je eigendommen? Zorg dan dat domotica je primaire bedrijfsprocessen gaat ondersteunen.

Lean en green de toekomst in met je bedrijf? Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024