Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Wat komt er allemaal kijken bij een domotica-installatie door Comfortica?

Je wilt graag een domoticasysteem, wilt het graag vakkundig en veilig laten installeren, maar vraagt je af wat er allemaal bij komt kijken? Comfortica legt uit:

Intake

Elk goed domotica avontuur begint met een intake van jouw wensen en het bekijken van je mogelijkheden. Dat kan natuurlijk het beste bij jou thuis. Daarom komt Comfortica in principe altijd eerst bij je langs voor er een offerte wordt uitgebracht. Bij jou thuis kunnen we het best zien hoe we jouw wensen en behoeftes het best kunnen vangen in een domoticasysteem dat aansluit bij jouw levensstijl. We bespreken wat je wensen zijn en reiken ideeën aan waar je misschien nog niet aan hebt gedacht – maar die wel heel handig zijn, zoals bijvoorbeeld een afwezigheidssimulatie of de koppeling van je slimme slot aan je ganglicht.

Modulair opgebouwde offerte

Vervolgens krijg je een modulair opgebouwde offerte waarin al je wensen en behoeftes opgenomen zijn. Het voordeel van een modulair opgebouwde offerte is dat je niet alles in een keer hoeft te laten doen, maar dat we alvast wel rekening houden met je toekomstwensen. Ben je bijvoorbeeld van plan om in de toekomst geautomatiseerde zonwering te nemen, dan kan daar al rekening mee worden gehouden door het opnemen van bijvoorbeeld een stroompunt op de juiste plek.

De installatie

Bij een hoekhuis en een eenvoudige installatie kunnen we al binnen twee dagen klaar zijn. Heb je een grote, vrijstaande woning met uitgebreide automatiseringswensen? Dan kunnen we zo twee weken bezig zijn. We beginnen met de fysieke montage, het inbouwen. Vervolgens gaan we de software configureren, scenes programmeren en het systeem en de scènes uiteraard testen.

Na oplevering

Na het oplevermoment vragen we je 2 weken lang bij te houden hoe je alles ervaart in het dagelijks gebruik. Zijn de geprogrammeerde scenes perfect afgestemd of blijkt dat wat leuk bedacht was aan de keukentafel, in de praktijk toch niet zo handig is? Bij de terugkoppeling enkele weken na de oplevering nemen we alles met je door, waarna we scenes kunnen bijstellen waar nodig.

Zo is wel eens gebleken dat ganglicht dat ’s nachts automatisch aanspringt bij beweging – toch niet zo handig bleek voor peuters die elke keer wakker werden als iemand naar de wc bleek te gaan. Ook automatische buitenverlichting wordt nog wel eens iets aangepast. Heel fijn als het automatisch aanspringt als er beweging wordt gedetecteerd – totdat je elke nacht rechtop in bed zit door je eigen kat die thuiskomt van een nachtelijke strooptocht.

Blijken de dagelijkse praktijk en je domoticasysteem toch nog niet helemaal lekker op elkaar afgestemd te zijn, dan is het fijn om te weten dat we je domoticasysteem na een paar weken ‘leven’ met jou evalueren en aanpassen waar nodig.

Onderhoud

Vervolgens vragen we je nogmaals een aantal weken gewoon je ding te doen – en weer op te schrijven wat je opvalt en tegenvalt. Na deze tweede evaluatie weten we zeker dat jouw domoticasysteem ook echt is aangepast aan jouw levenswijze. 

Het onderhoud aan je domoticasysteem is verder het 1e jaar gratis. Wil je er ook daarna zeker van zijn dat de software-updates van je systeem op tijd en goed worden doorgevoerd? Sluit dan een onderhoudscontract met ons af.

Aan de slag

Afhankelijk van je wensen kan Comfortica vaak al binnen een maand na acceptatie van de offerte aan de slag. Nieuw- of verbouwplannen? Dan is het goed ons er in een zo vroeg mogelijk stadium bij te betrekken. Zo weet je namelijk zeker dat er straks stroompunten op de juiste plekken zitten voor al je slimme wensen. En kunnen we er ook voor zorgen dat mogelijke zonneschermen geïntegreerd kunnen worden – wat achteraf meestal niet mogelijk blijkt.

Gaat de eerste paal pas over een jaar in de grond? Wees gerust: een maand voor we aan de slag gaan, kijken we opnieuw naar de offerte. Blijken er inmiddels betere en/of goedkopere slimme producten op de markt, dan laten we je dit uiteraard weten.

De beste gepersonaliseerde domotica-installatie? Comfortica maakt het mogelijk.