Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Zorgeloos op vakantie dankzij domotica

Met een gerust gevoel je huis achterlaten en op vakantie gaan? Met domotica kan je niet alleen je huis beveiligen, maar ook de indruk wekken dat je gewoon thuis bent. En ondertussen waar ook ter wereld een oogje in het zeil houden. Fijne vakantie!

Een gerust gevoel begint met het installeren van een goed camerasysteem. Beeld rondom je huis wordt 24 uur per dag opgenomen. Je kan niet alleen beelden achteraf terugkijken, maar ook altijd even ‘live’ een kijkje nemen als je van je cocktail ligt te genieten.

Alsof je thuis bent

Er is nog zoveel meer mogelijk om je huis tijdens je afwezigheid goed te beveiligen! Met een aanwezigheidssimulatie lijkt het bijvoorbeeld alsof je gewoon thuis bent doordat dingen ‘at random’ worden aangestuurd in plaats van op gezette tijden, zoals gebeurt met een standaard tijdschakelaar.

Verlichting gaat hierdoor niet standaard aan als het donker wordt, maar af en toe, in verschillende ruimtes op verschillende tijden. De tv kan op verschillende momenten worden ingeschakeld en gordijnen en rolluiken ogenschijnlijk op ‘random’ tijden open- of dicht worden gedaan. Of je toegangshek dat de ene keer om 7 uur ’s ochtends even open- en dichtgaat en de volgende dag 10 minuten later. En drie dagen daarna om 8 uur.

Door de aanwezigheidssimulatie van je FIBARO lijkt het alsof je gewoon thuis bent.

Slimme deurbel

Ook je slimme deurbel kan je helpen: Je kan met je FIBARO app altijd kijken wie er voor de deur staat, die persoon te woord staan en zelfs de deur opendoen. Of je nou aan het bergbeklimmen bent of lekker op een hagelwit strand ligt. Wordt er een pakketje bezorgd? Laat je bezorger gerust het pakketje netjes in het voorportaal zetten (terwijl de deuren naar je gang of andere kamers gewoon dicht blijven natuurlijk).

Is je bewegingsmelder afgegaan? Op afstand kan je de buurman even binnen laten om de boel te controleren. Met bijvoorbeeld een tijdelijke code of een vingerafdruk.

En zie je een onbekend persoon voor je deur staan? Dan laat je je digitale hond toch afgaan? Dat kan zowel voorgeprogrammeerd als enkel op jouw commando via je FIBARO app.

Voorkom hacken

Leuk die digitale beveiliging, maar kan dat niet gehackt worden? Zeker. Daarom is het ook belangrijk om je smart home system te laten installeren door een domotica specialist. Die zorgt ervoor dat software en firmware up-to-date blijven en dat alleen de hoognodige dingen via de cloud lopen.

Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je camera’s voor een inbraakrisico kunnen zorgen. Deze zijn namelijk vaak via een netwerk zijn aangesloten. Met een kabeltje en een laptop is hier makkelijk op in te breken. Door dit echter af te laten scheiden van de rest van je netwerk, kan een ‘analoge’ inbreker met een laptop geen voordeur openen door ‘digitaal’ in te breken.

Zorgeloos genieten tijdens je vakantie? Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Voorkom burnout met rustgevende domoticatips voor ondernemers

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen