Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Voorkom burnout met rustgevende domoticatips voor ondernemers

Vakantie! Tijd om te ontspannen. Maar de boel loslaten, pfff, makkelijker gezegd dan gedaan. Helemaal als je een eigen zaak hebt. Begin dit jaar zat je nog vol goede plannen. Je zou meer ontspannen, niet elke avond je mail nog checken, jezelf de tijd gunnen om weer eens lekker met je mountainbike door het bos te crossen, wat extra quality time met je gezin. Eh, hoe staat het daarmee? Gelukt? Of is dat goede voornemen de tweede week van januari alweer gesneuveld? Daarom delen we in deze blog rustgevende domoticatips voor ondernemers om burnout te voorkomen.

Moeilijk te stoppen

‘s Avonds toch nog even doorwerken aan dat nieuwe project, toch nog even reageren op die mail van een potentiële klant… We snappen het heel goed hoor, dat het moeilijk is om je werk echt los te laten. Voor je het weet, omzeil je ‘s avonds toch die app die al je social media of e-mails blokkeert, zodat je toch nog even kunt reageren op een bericht.

 Maar je had dat goede voornemen natuurlijk niet voor niets. Altijd maar ‘aan’ staan, klinkt alsof je lekker bezig bent, maar zeg eens eerlijk: wanneer heb je voor het laatst echt ruimte in je hoofd gehad? Wanneer was je niet gestrest over een deadline, werd je niet geleefd door je agenda? Wanneer heb je voor het laatst echt een heel weekend alleen maar leuke dingen gedaan en was je echt aanwezig en bereikbaar voor je kinderen, je partner?

Gelukkig kan domotica jou als drukke ondernemer heel veel werk uit handen nemen én helpen ontspannen. Door slimme technologieën in te zetten, kun je namelijk niet alleen efficiënter werken, maar ook die broodnodige rust vinden. 

Voorkom burnout met rustgevende domoticatips voor ondernemers:

 

Tip 1: 💻 De computer-uit-scène

Eind van de dag? Weekend? Je computer gaat én staat standaard uit. En met behulp van een blokkeer app is ook je mail (of al die social media apps) niet meer te openen tot de volgende ochtend. Zo voorkom je op een slimme en makkelijke manier de verleiding om toch nog even…

Tip 2: 🤖 One app that rules them all

Met de Yubii app van FIBARO-Nice kun je eenvoudig al je systemen integreren en aansturen. En dat is wel zo gemakkelijk en overzichtelijk voor je, want je hebt maar 1 besturingssysteem en dus 1 app nodig voor de totale controle over al je systemen en panden.

Tip 3: 🧘 De ideale werkomgeving

Het ideale werkklimaat aangepast aan jouw behoeften. Je kantoor lekker behaaglijk en uitnodigend verlicht in de winter en lekker koel zonder nodeloze verlichting in de zomer. 🌿💼Met onze slimme domotica-oplossingen heeft je kantoor altijd de juiste temperatuur en een optimale licht- en luchtkwaliteit. Neem hier een kijkje bij onze projecten.

Tip 4: 💆‍♂️ Ruimte in je hoofd

Stel je eens voor hoeveel brainspace en tijd je kunt besparen als je niet bezig hoeft te zijn met saaie, dagelijkse, maar noodzakelijke handelingen zoals je apparatuur of verlichting in- en uitschakelen. Je kunt je tijd wel beter besteden toch?  🤖💼 Automatiseer dagelijkse taken met slimme stekkers en schakelaars. Schakel apparatuur op afstand in en uit, stel tijdschema’s in voor verlichting en optimaliseer bedrijfsprocessen zonder handmatige tussenkomst. 

Tip 5: 💪 Houd je domotica simpel

Domotica hoort je leven te vereenvoudigen ✨, niet te compliceren. Dat doen we bij Comfortica met onze one-stop-shop. Beveiliging, toegang, audio/video en domotica: bij ons heb je al je digitale zaken in 1 keer geregeld. 1 aanspreekpunt voor al je digitale zaken. 1 besturingssysteem.

Tip 6: 🔒 Slimme sloten

Met 1 app zowel de toegang tot je bedrijfspand beheren als de veiligheid verhogen. Een slim toegangssysteem scheelt je als ondernemer heel veel tijd! Je kunt eenvoudig tijdelijk toegang verlenen, en deze weer blokkeren. Ideaal voor bedrijfsverzamelgebouwen en huurappartementen met veel verloop. Bij calamiteiten kun je gemakkelijk zien wie er in je gebouw zijn. En je kunt op afstand makkelijk een poort of deur openen.

Tip 7: 🏕️ Standje zen

Met domotica worden je bedrijfsprocessen aanzienlijk vereenvoudigd, zodat jij je kunt focussen op de dingen die er echt toe doen. En thuis zorgt je domoticasysteem voor een ontspannen sfeertje én helpt het voorkomen dat je toch nog even je e-mail checkt als je met je gezin aan tafel zit. 

Meer tijd hebben en de boel de boel kunnen laten? Dat doe je als ondernemer met behulp van de one-stop-shop domoticasystemen van Comfortica. Neem vandaag nog contact op om rust in je hoofd te creëren en een burnout te voorkomen. 

Ontspannen ondernemen? Comfortica maakt het mogelijk.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024