Dé Nederlandse domotica expert

Persoonlijk advies

Installaties op maat

Geïntegreerde domotica-oplossingen met netwerken, alarmsystemen en audio/video

Bij Comfortica, dé ultieme allround one-stop-shop voor alles op het gebied van alarminstallaties, domotica, netwerk en audio en video, krijgen we regelmatig de vraag: “Doen jullie dat ook?” En het antwoord is volmondig ja! Als het gaat om digitale zaken, bieden wij een uitgebreid pakket aan diensten voor nieuw- en verbouwprojecten, waardoor we vastgoedontwikkelaars, huiseigenaren en bedrijven niet alleen de best passende oplossing bieden op het gebied van alarm, domotica, netwerk en audio/video, maar ook veel geld en tijd kunnen besparen.

Verbazing over de mogelijkheden

Het is vaak verrassend voor onze klanten om te ontdekken waar we ze allemaal mee kunnen helpen. Vaak komt een klant binnen bij ons met een specifieke vraag over bijvoorbeeld slimme verlichting, een eigen netwerk of een intercomsysteem, maar blijken ze al pratende juist behoefte te hebben aan een goede toegangscontrole of een veiligheidssysteem.

Het voordeel van onze one-stop-shop aanpak is dat we klanten tot nadenken zetten over wat ze echt nodig hebben. Komt een vastgoedontwikkelaar met een vraag over een intercomsysteem, dan vragen we ook naar het type bewoners. Een intercomsysteem is namelijk alleen gericht op gasten. Maar wat doe je met de toegang naar de voordeur(en) en berging? Sleutelloos kan handig zijn als je voor korte periodes verhuurt. Bij langdurige verhuurperiodes willen je bewoners misschien wel digitale sleutels kunnen uitdelen als ze op vakantie gaan. Als one-stop-shop denken we mee aan de beste integrale oplossing.

Aanwezigheidssimulatie summum van integratie

Een van de zaken die erg tot de verbeelding spreekt bij onze klanten is de mogelijkheid van een aanwezigheidssimulatie. Door bijvoorbeeld gordijnen, verlichting en audio/video te koppelen en automatiseren kun je net doen alsof je thuis bent. Zo kun je bijvoorbeeld ’s avonds gordijnen automatisch laten sluiten als het donker wordt; standaard je tv aanzetten als het acht uur journaal begint; door vervolgens automatisch over te schakelen naar je favoriete sportprogramma; om na afloop automatisch uit te schakelen; en je verlichting van beneden naar boven een voor een uit te laten gaan. Eindigend bij je badkamer en slaapkamerlicht natuurlijk.

Hoewel dit technisch gezien niet uniek is, blijkt dat weinig klanten op de hoogte zijn van deze mogelijkheid, terwijl ze al wel beschikken over een alarm- en domoticasysteem. Dit illustreert het belang van een one-stop-shop, waarbij we klanten kunnen informeren over alle mogelijkheden en hen helpen de meest geschikte oplossingen te vinden.

Voorkom wirwar aan systemen

Met een one-stop-shop voorkom je ook een wirwar aan en clash van verschillende systemen. Een individuele leverancier kijkt namelijk alleen naar zijn eigen systemen en producten voor een oplossing. Stand-alone werkt de elektrische zonwering dan bijvoorbeeld prima, maar de app blijkt vervolgens niet geïntegreerd te kunnen worden in het domoticasysteem of voor een aanwezigheidssimulatie gekoppeld te kunnen worden aan het alarmsysteem. Als one-stop-shop hebben wij het voordeel dat we naar de bredere context kunnen kijken en daarmee een betere oplossing kunnen vinden voor onze klanten, waarbij we verschillende systemen en componenten naadloos integreren.

Onderhoudsgemak en betere klantenservice

Een ander voordeel van het werken met een one-stop-shop is dat het onderhoud gemakkelijker en kostenefficiënter wordt. Door alle technologische aspecten onder één dak te hebben, kunnen we efficiënter reageren op vragen, problemen oplossen en eventuele upgrades uitvoeren. Dit geldt niet alleen voor bestaande woningen, maar ook voor nieuwbouwprojecten. Zo kunnen we als jouw tussenpersoon aanwezig zijn bij de bouwvergadering (en ervoor zorgen dat je wensen worden ingetekend op de bouwtekeningen, zodat ook de elektricien weet waar hij rekening mee moet houden. Met minder schakels en betrokken partijen kunnen beslissingen sneller worden genomen, wat resulteert in een betere service voor jou als klant.

Of je nu een vastgoedontwikkelaar bent, een eigen bedrijf hebt of bezig bent met het bouwen van je droomhuis: Comfortica’s one-stop-shop voor alarm, netwerk, audio/video en domotica zorgt voor een efficiëntere, comfortabelere en veiligere woon- en werkomgeving.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het verwezenlijken van jouw droomhuis en zakelijke digitale integratie.

Kom alles te weten over domotica

Lees ook onze andere berichten

Comfortica’s Geniale Domotica Hacks voor drukke hoofden

Domotica-oplossingen om afleiding in de kantoortuin te verminderen

Spraakmakende domotica projecten en vooruitzichten voor 2024